over mij

Huub Luijten

Na mijn studie geschiedenis ben ik verzeild geraakt in de tekstschrijverij en vervolgens in de fotografie. Inmiddels werk ik al jaren als fotograaf en tekstschrijver voor bedrijven, instellingen, de lokale overheid en lokale wijkbladen.

Startpunt bij mijn opdrachtfotografie is altijd de wens van de opdrachtgever. Dat kan de redactie van een blad zijn, maar ook de afdeling communicatie of de directie van een bedrijf of instelling. Om toe te werken naar het gewenste resultaat vind ik het belangrijk wensen en mogelijkheden goed in kaart te brengen.

Naast foto’s in opdracht maak ik vrij werk. Hierin probeer ik te vangen wat bij mij in het oog springt: alledaagsheid. Alledaagsheid wordt schromelijk tekort gedaan. Alles moet snel, groots en meeslepend zijn. Gelukkig is er, ondanks alle uitsloverij, gewoon overal en altijd alledaagsheid.

Meestal fotografeer ik in kleur. Het maakt het alledaagse nog alledaagser. Kunstenaars die het artistieke lijden met een grote L schrijven, noemen als hun drijfveer wel eens de strijd tegen het alledaagse. Liever omarm ik het alledaagse blijmoedig en verwonder ik mij over de verschijningsvormen ervan.